Stap - voor - stap. Hoe maak je een basis mal van een cabochon (Sillis)? 

cabochonstap5af.jpg


In dit voorbeeld gaan we een pioenroos mal maken. Er wordt hiervoor een cabochon van een pioenroos gebruikt. Deze kan je terugvinden bij onze startpakketten en bij de cabochons. Een ideale vondst want de mal wordt prachtig!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Alles ligt dus klaar voordat je begint. Ondergrond om op te werken (placemat van plastic), de `silli plastique`, een digitale weegschaal, 2 plastic lepels, de voorbeelden om mallen mee te maken en, als je dat prettig vindt, ietwat vet om je handen in te vetten (Crisco).

img7007.jpg

Weeg nu de `silli plastique` in gelijke delen af (1A:1B). Kneed de silli nu tot 1 egale pasta. In dit voorbeeld voor de pioenroos mal gebruiken we 26 gram silli (13 gram A - 13 gram B). De pioenroos is 32mm.

Vorm van de silli een mooie egale "bal". Deze bal druk je op het midden van de cabochon. Den leg je de cabochon met de silli op het werkoppervlak en druk je de silli aan, om de pioenroos heen. Let op dat er geen pasta onder de pioenroos komt. Door het voorwerp neer te leggen en de silli eromheen te werken krijg je een mooie vlakke mal. Ideaal voor fondant, marsepein en polymeer.

cabochonstap1.jpg         cabochonstap2.jpg         

 

Laat de mal(len) nu 2-3 uur op kamertemperatuur rusten, gewoon met de cabochon erin.

cabochonstap3.jpg          cabochonstap4.jpg

Dan, haal je de cabochon van de pioenroos eruit. Je ziet nu hoe de mal eruit ziet. Ga je de mal met levensmiddelen gebruiken? Zet de mal(len) dan nog in een warme over op 100 graden en zorg ervoor dat de mal goed kan post-curen. Was de mal daarna mee in de heetste stand in de afwasmachine.

Nu kan kan het gewenste materiaal (in het voorbeeld Mexican Sugarpaste) in de mal gaan gebruiken.

cabochonstap5af.jpg          

 


 

 
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 12-07-2020 - Is het mogelijk om zonder BTW te bestellen? lees meer
  • 12-07-2020 - Zo fijn dat jullie weer terug zijn! Komen er nog...  lees meer
  • 13-09-2018 - superleuke site! lees meer
Plaats een bericht